MENI

MENI

65. Godišnja izložba članova SULUV @ Galerija SULUV

Vreme:
Start at 10:00 AM
22. decembra 2020. - 21. januara 2021.
Mesto:
Galerija SULUV
Bulevar Mihajla Pupina 9
Novi Sad

 

U okviru 65. Godišnje izložbe članova SULUV predstaviće se 65 umetnika, aktivnih članova SULUV. Izložba obuhvata većinu likovnih stvaralaca Vojvodine i Srbije mlađih i starijih generacija i biće postavljena u dve galerije – Galeriji SULUV i Malom likovnim salonu Kulturnog centra Novog Sada od 22. decembra do 21. januara 2021. godine. 

 

Izložba će objediniti i predstaviti stvaralaštvo velikog broja svojih članova različitih generacija, nacionalnosti i ličnih poetika, nastalo u prethodne tri godine. 

Godišnja izložba članova SULUV ustanovljena je 1951. godine i predstavlja značajnu tradicionalnu manifestaciju koja je kroz decenije omogućavala godišnji pregled savremenog stvaralaštva eminentnih umetnika, kao i onih mladih i neafirmisanih aktivnih članova Udruženja. Ono što ovogodišnju izložbu između ostalog čini veoma značajnom jeste činjenica da je poslednja Godišnja izložba održana 2016. godine, nakon čega je nastala pauza od nekoliko godina usled nedovoljnih mogućnosti za realizaciju ovako kompleksnog događaja. Iz tog razloga inicijativa za ponovno vraćanje Godipnje izložbe članova SULUV u redovni program predstavlja veoma značajan momenat za dalji rad udruženja, naročito u godinama kada ono obeležava velike jubileje kontinuiranog višedecenijskog rada u oblasti kulture i likovne umetnosti.