MENI

MENI

Ars Elektronika paviljon @ Kreativni distrikt | Kaleidoskop kulture

Vreme:
Start at 12:00 AM
02. septembra 2021. - 05. septembra 2021.
Mesto:
Kreativni distrikt na Velikom Limanu
Bulevar despota Stefana 5
Novi Sad

Ars Elektronika predstavlja Nacionalni paviljon umetnosti novih medija u Kreativnom distriktu (objekat 11) od 2. do 5. septembra kao deo otvaranja Kaleidoskopa kulture i programa Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Ars Elektronika spoj nauke i umetnosti, realnosti i fikcije, kao prikaz modernog stvaralaštva predstavlja kroz Vrt, koji je projekat Akademije umetnosti u Novom Sadu. On prikazuje grad kao socio-kulturalnu refleksiju Novog Sada u duhu grada kulture i deo je postojećeg projekta Akademije umetnosti Razlike. Vrt kritički prikazuje odnos čoveka prema svom životu i načinu na koji živi – urušavanjem vrta prirode koji je istovremeno i mentalni i duhovni vrt naših umova.

Ars elektronika je jedna od najprestižnijih institucija u sferi novih likovnih medija i savremenih umetničkih praksi.

Ulaz je slobodan.

Kao deo otvaranja, ovo dešavanje će biti uvod u pet nedelja četvrtog Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.