Dečja radionica „S one strane duge” @ Galerija Matice srpske | Moj Grad. Novosadske umetničke priče

0
Vreme:
Start at 11:00 AM
16. oktobra 2021.
Mesto:
Galerija Matice srpske
Trg galerija 1
Novi Sad

Dečja radionica S one strane duge biće u Galeriji Matice srpske 16. oktobra u 11 sati u okviru projekta Moj Grad. Novosadske umetničke priče.

Nakon prve radionice gde se pričalo o istoriji biciklova i biciklista u Novom Sadu, keće se u umetničku vožnju. Prva stanica je sa one strane Duge, u Petrovaradinu. Na Petrovaradinskoj tvrđavi će se, kroz dela na kojima je prikazana, istraživati šta je ostalo vekovima nepromenjeno, a šta se na njoj i njenoj okolini promenilo. Na kraju radionice će deca naslikati gradski pejzaž.

Broj mesta je ograničen na 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina, te je potrebna prijava popunjavanjem elektronskog upitnika.

 Učešće u radionici je slobodno.

Edukativni program za decu Moj Grad. Novosadske umetničke priče koji je osmišljen povodom obeležavanja titule Novog Sada kao Evropske prestonice kulture i namenjen je deci predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta, a sa ciljem da se deca upoznaju sa bogatim kulturnim nasleđem Grada Novog Sada i saznaju više o njegovom nastanku i razvoju, herojima i herionama, simbolima i kulturi posmatrajući umetnička dela iz Galerijske kolekcije.