MENI

MENI

Dizajn paviljon @ SPENS | Kaleidoskop kulture

Vreme:
Start at 12:00 AM
01. oktobra 2021. - 08. oktobra 2021.
Mesto:
Spens
Sutjeska 2
Novi Sad

Treći Dizajn paviljon će biti u Nedelji primenjene umetnosti Kaleidoskopa kulture na SPENS-u, od 1. do 8. oktobra.

Cilj izložbe Dizajn za kulturu je da prikaže kako evropske institucije kulture, organizacije civilnog društva i drugi akteri u kulturi koriste dizajn kao alat za pozicioniranje kulture u društvu i privlačenje publike na različite događaje i programe.

Izložba će prikazati najznačajnije evropske dizajn projekte u sektoru kulture, a postavku će činiti vizuelni identiteti, grafički materijali, publikacije i kampanje rađene za prestižne evropske institucije kulture, festivale, koncerte i relevantne projekte u kulturi.

Ovogodišnji Dizajn paviljon plod je saradnje Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture, PDP konferencije kreativnih medija i projekta ReCulture.

Kao deo Nedelje primenjene umetnosti, ova izložba je organizovana u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.