Film nastao u okviru projekta „Kizuna“ i koncert „Bruke“ @ Eđšeg | Kaleidoskop kulture

0
Vreme:
Start at 8:00 PM
28. septembra 2021.
Mesto:
Kulturna stanica Eđšeg
Antona Čehova 4
Novi Sad

Premijera filma nastalog u okviru projekta Kizuna uz koncert benda Bruke biće u Eđšegu 28. septembra u 20 sati. Ovaj događaj je deo Nedelje vizuelne umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Ovaj projekat predstavlja završnu fazu dugogodišnjeg rada reditelja Marka Kaćanskog. On je četiri godine prikupljao materijale u saradnji sa japanskim i srpskim umetnicima.

Kao plod zajedničkog rada nastao je kratkometražni igrani film prikazivan na svetskim festivalima. Kroz film se prižimaju i dokumentarni snimci megalopolisa i jednog od najvećih sajmova video igara u Tokiju.

Multimedijalni konceru benda Bruke je ješ jedna senzacija u kojoj će posetioci Eđšega  moći da uživaju. U pitanju je autorska elektronska muzika koju prate video snimci i animacije.

Marko Kaćanski je diplomirani pozorišni i filmski reditelj. Autor je pet pozorišnih predstava i dvadesetak kratkih filmova. Glumio je u nekoliko filmova i predstava, učestvovao u letnjim filmskim školama i radionicama kao reditelj, snimatelj i montažer. Bavi se izradom reklama, video spotova, dečjih filmova, dokumentaraca itd. Trenutno radi kao reditelj u dokumentarnom programu RTV-a.

Ceo program Nedelje vizuelne umetnosti pronađite ovde.

Ulaz na događaje u organizaciji Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture je slobodan.

Kao deo Nedelje vizuelne umetnosti, ova projekcija je organizovana u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.