Filmsko veče „Leto je krivo za sve” @ Spomen-zbirka Pavla Beljanskog | Leto na Trgu galerija

0
PLAKAT 50x70_S
Vreme:
Start at 9:00 PM
15. jula 2021.
Mesto:
Spomen-zbirka Pavla Beljanskog
Trg galerija 2
Novi Sad

U znaku svog jubileja, šest decenija od osnivanja, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog organizuje projekciju filma Leto je krivo za sve, ranog ostvarenja reditelja i scenariste Puriše Đorđevića, snimljenom upravo u godini u kojoj je legat na Trgu galerija 1961. godine otvoren za poštovaoce umetnosti. 

Filmsko veče održaće se u četvrtak, 15. jula u zajedničkom vrtu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog. 

Ova romantična komedija o iskušenjima jedne Višnje i njenog supruga prilikom putovanja na godišnji odmor okupila je imena poput Mije Aleksića, Olge Nađ, Sonje Hlebš, Milene Dravić, Vlastimira Đuze Stojiljkovića, Radeta Markovića i drugih velikana jugoslovenske glume. 

Jubilarna deseta manifestacija Leto na Trgu galerija, u organizaciji tri muzejske ustanove sa Trga galerija – Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, i ove godine ugostiće posetioce u vrtovima svojih zdanja i na samom Trgu, pružajući im kulturni i zabavni program tokom letnjih meseci. Besplatnim programima na otvorenom, sugrađanima će biti priređeni zanimljivi sadržaji iz oblasti istorije umetnosti, filma, putopisa i muzike. U ovoj jubilarnoj godini, muzejske institucije publiku će vizuelno podsetiti na neke od najupečatljivijih programa realoizovanih tokom desetogodišnjeg postojanja i rada. 

Sva dešavanja održaće se četvrtkom u 21 sat, od 24. juna do 26. avgusta. Kompletan program pogledajte ovde