MENI

MENI

Godišnja izložba fotoreportera “Objektivno” @ Muzej Vojvodine

Vreme:
Start at 1:00 PM
22. decembra 2020. - 31. januara 2021.
Mesto:
Muzej Vojvodine
Dunavska 35-37
Novi Sad

Osma godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine Objektivno biće otvorena u Muzeju Vojvodine u utorak, 22. decembra u 13 sati. 

Zbog poštovanja epidemioloških mera, zvaničnom otvaranju će prisustvovati samo organizatori izložbe i mediji. Istog dana od 14 časova izložbu će moći da posete i svi zainteresovani građani uz poštovanje propisanih mera. Izložba će biti otvorena do kraja januara 2021. godine. 

Selektor ovogodišnje izložbe je Jaroslav Pap, dugogodišnji fotoreporter Dnevnika, Tanjuga i Radio televizije Vojvodine, autor fotomonografije Vojvodina 4 godišnja doba i mnogih upečatljivih fotografija koje su obeležile protekle decenije na Balkanu. Kustos izložbe je Darjuš Samii, istoričar. 

Na postavci će biti prikazane 53 fotografije 26 fotoreportera koji rade na teritoriji Vojvodine ili su rođeni u njoj. Ovogodišnjom izložbom dominiraju fotografije vezane za život u vanrednom stanju izazvanom pandemijom. Kao izraz poštovanja, na koricama kataloga nalaze se fotografije požrtvovanih zdravstvenih radnika Kliničkog centra Vojvodine snimljene objektivom Nenada Mihajlovića, fotoreportera Blica

Organizatori izložbe su Muzej Vojvodine i Foto asocijacija Vojvodine uz podršku Gradske uprave za kulturu.