MENI

MENI

Imerzivna predstava „Alice in Wonderland” @ Eđšeg | Kaleidoskop kulture

Vreme:
Start at 8:00 PM
21. septembra 2021.
Mesto:
Kulturna stanica Eđšeg
Antona Čehova 4
Novi Sad

Imerzivna predstava Alice in Wonderland biće u Kulturnoj stanici Eđšeg 21. septembra u 20 sati u okviru Nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture.

Autor predstave je Dimitrije Beljanski, a režiser je Vladislav Velkovski. Roman Luisa Kerola izvodi Trupa imerzivnog savremenog teatra – TITE.

Ideja imerzivnog pozorište je da se predstava izvodi u okruženju koje se može povezati sa dramskom radnjom. Obraćajući se gledaocima, glimci ih pretvaraju u učesnike, potpuno menjajući doživljaj predstave, ali i pozorišta uopšte.

TITE je oformljena 2020. godine kako bi publici doneli novi vid modernog pozorišta, za šta je fantastični i promenljivi svet Zemlje čuda savršen.

Ulaz na događaje u organizaciji Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture je slobodan.

Kao deo Nedelje književnosti, ova predstava je organizovana u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.