MENI

MENI

Interaktivna predstava „Život Margite Stefanović” @ Mlin | Kaleidoskop kulture

Vreme:
Start at 7:00 PM
23. septembra 2021.
Mesto:
Kulturna stanica Mlin
Radnička 20
Novi Sad

Interaktivna predstava Život Margite Stefanović biće u Kulturnoj stanici Mlin 23. septembra u 19 časova u okviru Nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture.

Kako bi prikazale život i delo Margite Stefanović, poznate umetnice koja je bila u sastavu Ekatarina Velika, Neda Nosović i Ivana Antić su osmislile ovu interaktivnu predstavu.

Novi talas ili new wave je muzički žanr koji je u Jugoslaviji svoju popularnost doživeo tokom osamdesetih godina prošlog veka. EKV je bio jedan od bendova, koji je uz tekstove Milana Mladenovića i klavirskog genija Margite Stefanović, pronašao svoj zvuk u tom žanru.

Neda Nosović je diplomirana psihološkinja. Ona se muzikom bavi od 2012. godine, a nastupa sa sastavom Duo Nomadiko. Izvodeći muziku ruskih Roma oni donose specifičan muzički izraz.

Ivana Antić je diplomirana muzička umetnica i performerka. Od 2017. se bavi glumom, kao deo ansambla Teatarnova. Autorka je dve radijske emisije o muzici i predaje pevanje na muzičkim radionicama Presto, osnivačica je i umetnička rukovoditeljka Ženskog kamernog hora Lauda, inicijatorka i jedna od osnivačica i performerki Trupe za savrremeni i imerzivni teatar TITE. Piše muziku za pozorište.

Ulaz na događaje u organizaciji Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture je slobodan.

Kao deo Nedelje književnosti, ova predstava je organizovana u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.