MENI

MENI

Izložba Aleksandra Stanojevića „Komunikacija Pogledom” @ Galerija na Štrafti

Vreme:
Start at 12:00 AM
24. avgusta 2021. - 01. oktobra 2021.
Mesto:
Galerija na Štrafti
Pionirska 12
Novi Sad

Izložba Aleksandra Stanojevića Komunikacija Pogledom biće predstavljena novosađanima u Galeriji na Štrafti od 24. avgusta do 01. oktobra.

Rad je baziran na istraživanju ličnosti, unutrašnjem portretu, sa svim emocijama. Bogatim nanosima boja i pigmenata, apstrahovani portret spontano nastaje i formira se iz samog slikarskog procesa. Portreti koje Stanojević slika su uglavnom prikazani anfas, spreda, dok redukcijom ili potpunim izostavljanjem detalja na licu, kao i agresivnim pristupom slikanih površina (grebanjem, otiskivanjem, ribanjem, gaženjem) dodatno naglašava ljudsku teskobu i otuđenost savremenog čoveka.

Ova grupa radova, može se posmtrati i kao uspostavljanje određene tipologije maskiranja i prikrivanja – ono čemu je sklon čovek današnjice. Na taj način, autor ukazuje na društvene pojave, socijalne odnose kao i prirodu čoveka koji traga za svojom istinom u svetu koji ga okružuje.

Aleksandar Stanojević je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu,  na Odseku za slikarstvo, u klasi prof. Bosiljke Zirojević Lečić gde je trenutno na master studijama. Postaje mentor i likovni pedagog Đačke likovne kolonija Paraćin – Grza 2017. godine. Do sada je imao 12 samostalnih izložbi i učestvovao je na mnogim grupnim izložbama. Dobitnik je prve nagrade 44. Palete maldih Likovne galerije Kulturnog centra Vrbas. Član je SULUV-a od 2021. godine.