MENI

MENI

Izložba „Inside“ Ivane Jeremić @ Galerija Bel Art

Vreme:
Start at 7:00 PM
28. jula 2021. - 30. jula 2021.
Mesto:
Galerija Bel Art
Bulevar Mihajla Pupina
17

Inside je trodnevna izložba u kojoj je umetnica Ivana Jeremić objedinila radove različitih medija, kao što su slike, vizuelna poezija, performans i narativ preuzet sa različitih društvenih mreža. Izložba će biti otvorena u Galeriji Bel Art 28, 29. i 30. jula od 19 do 21 čas. 

Izložba je u osnovi razvijena iz serije slika Me + My Phone, a objedinjena hepeningom, te ova multimedijalna kakofonija kreira svojevrsni vid kolaža i preklapanja virtuelnog i realnog prostotra. Estetski ova celina nalikuje novom trendu ko0ji se izrodio u pop kulturi, kao što su muzeji i fabrike selfija. 

Izložba je nastala kao reakcija na prošlogodišnji period izolacije, koji je prouzrokovao potrebu za neposrednom komunikacijom sa publikom, van okvira interneta. 

Posetioci će imati priliku da se nađu u autorkinoj spavaćoj sobi, u kojoj komuniciraju sa objektima iz njenog ličnog prostora, kao i da zavire u njene privatne profile na društvenim mrežama. Ovaj rad nije zamišljen kao postavka statične prirode, već je izložba biti podložna kustosiranju od strane javnosti. Publika će biti pozvana da zajedno sa autorkom reorganizuje i transponuje izlagački prostor, kreirajući na taj način živu animaciju. 

Izložba se realizuje u okviru programa saradnje Akademije umetnosti i Galerije Bel Art.