MENI

MENI

Izložba „Likovi i ličnosti“ @ Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Vreme:
Start at 7:00 PM
08. aprila 2021. - 01. avgusta 2021.
Mesto:
Spomen-zbirka Pavla Beljanskog
Trg galerija 2
Novi Sad

Izložba Likovi i ličnosti: pedeset godina memorijala umetnika autorke Marte Đarmati biće otvorena u četvrtak, 8. aprila u 19 sati u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Izložba će moći da se pogleda do 1. avgusta. 

Izložbu će otvoriti pomoćnik ministra kulture i informisanja Republike Srbije za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije Radovan Jokić

Izložbeni projekat je jedan od programa kojim muzej obeležava pedeset godina postojanja Memorijala umetnika i šezdeset godina od otvaranja za javnost. Projekat je, pored izložbe, obuhvatio i realizaciju monografske publikacije o Memorijalu, kao i interaktivne aplikacije za decu i mlade pod nazivom Soba umetnika.

Izložba će prikazati portrete ili autoportrete svih trideset i pet umetnika čija su dela zastupljena u kolekciji Beljanskog kao i druga umetnička dela i predmete, sa idejom da se posetiocima približe njihovi likovi, ličnosti, stvaralaštvo i svakodnevni život. Deo izložbe biće posvećen samoj sali koja nosi naziv Memorijal umetnika i ranijim postavkama u ovom prostoru, a tokom njenog trajanja, smenjivaće se i kamerni prikazi značajnih akvizicija.

Realizaciju projekta omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, uz podršku Radio-televizije Vojvodine.

Svečano otvaranje izložbe biće održano na otvorenom, uz poštovanje svih propisanih preventivnih mera zbog epidemiološke situacije.