Izložba „Mnogo jak logo znak“ @ Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

0
Vreme:
Start at 12:00 AM
13. januara 2021.
Mesto:
Spomen-zbirka Pavla Beljanskog
Trg galerija 2
Novi Sad

Jubilarna 2021. godina u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog započeće postavkom Mnogo jak logo znak, nastalom u saradnji sa Školom za dizajn „Bogdan Šuput“. Postavka će za publiku biti dostupna od 13. januara.

Realizovana u okviru projekta Muzej mladih, izložba se bavi istraživanjem savremenog dizajna na temu rešenja logotipa za programe muzeja povodom obeležavanja dva jubileja u 2021. godini: 60 godina od otvaranja muzeja za javnosti i 50 godina postojanja Memorijala umetnika. Aktuelnosti i pokretačka snaga kolekcije podstakli su entuzijazam i stvaralačku energiju nove generacije mladih umetnika. Inspirisani eksponatima Zbirke, oni su otkrivali sopstvene potencijale i doneli novu emisiju kreativnosti, čija svežina potvrđuje neprolazne vrednosti umetničkih dela ovog jedinstvenog legata. 

Odabarni radovi učenika trećeg i četvrtog razreda Škole „Bogdan Šuput“, kao i logotipi nastali tokom priprema za izložbu Mnogo jak logo znak, biće korišćeni kao prepoznatljiv vizual jubileja na promotivnom materijalu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog za 2021. godinu. Izložba je tokom decembra 2020. godine prikazana u Školi za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, dok su radovi učenika u vidu video projekcije bili dostupni i u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.