MENI

MENI

Izložba slika Vladimira Veličkovića @ Svilara | Kaleidoskop Kulture

Vreme:
Start at 10:00 AM
27. septembra 2021. - 11. oktobra 2021.
Mesto:
Kulturna stanica Svilara
Đorđa Rajkovića 6b
Novi Sad

Izložba slika Vladimira Veličkovića biće dostupna od 27. septembra do 11. oktobra u Kulturnoj stanici Svilara. Ona se realizuje u okviru Nedelje vizuelne umetnosti  Kaleidoskopa kulture, i deo je programa Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Izložba je ujedno i promocija monografije Vladimira Veličkovića, a na njoj će biti izloženi radovi nastali u periodu od 1982. do 2000. godine.

Vladimir Veličković bio je jedan od najeminentnijih srpskih slikara i predstavnik nove figuracije. Završio je arhitektonski fakultet u Beogradu i 1966. se preselio u Pariz. Bio je profesor École nationale superieure des Beaux-Arts, član SANU i član Francuske akademije lepih umetnosti. Odlikovan je najvišim francuskim priznanjem iz oblasti kulture i umetnosti.

Ulaz je slobodan.

Kao deo Nedelje vizuelne umetnosti, ova izložba je organizovana u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.