MENI

MENI

Kaleidoskop kulture 2021 @ Novi Sad

Vreme:
Start at 12:00 AM
02. septembra 2021. - 08. oktobra 2021.

Četvrti Kaleidoskop kulture biće održan od 2. septembra do 8. oktobra 2021, u susret 2022. godini, kada će Novi Sad s ponosom poneti titulu kulturne prestonice, ovogodišnji, 

Celogodišnji projekat kulture zajedništva će i ovaj put, tokom pet nedelja, predstavljajući pet vrsta umetnosti, kroz različite procese spojiti umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane i posetioce, i na kraju leta prikazati prostore i programe širom grada, promovišući jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada.

Kao jedan od najvećih programskih lukova u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, Kaleidoskop kulture prepliće pet vrsta umetnosti kroz mnogobrojne kulturne i umetničke događaje.

U ovom periodu Novi Sad postaje grad-scena u kojem je svima pružena prilika da kreiraju sopstveni kaleidoskop kulture, u susretu sa arhitekturom, književnošću, izvođačkom, vizuelnom i primenjenom umetnošću, tokom svih pet nedelja trajanja programa. Uz to, Kaleidoskop kulture obući će u novo ruho kultne novosadske prostore, otvoriti nova mesta za kulturu, i obogatiti program mreže kulturnih stanica.

Umetnici i drugi akteri u kulturi, različiti prostori i mnogobrojni programi čine jedinstvenu sliku različitosti Kaleidoskopa kulture i daju novo lice kulture u Novom Sadu. 

Otvoreni su javni konkursi za ovogodišnji Kaleidoskop kulture u Novom Sadu. Više o tome pročitajte ovde