Koncert „Mariji Trandafil u čast-ars e femmina” @ Eđšeg

0
Vreme:
Start at 7:30 PM
26. novembra 2021.
Mesto:
Kulturna stanica Eđšeg
Antona Čehova 4
Novi Sad

U petak, 26. novembra održaće se kocert „Mariji Trandafil u čast-ars e femmina” u Kulturnoj stanici Eđšeg sa početkom u 19 i 30 časova.

„Moj najveći strah nije da ja budem zaboravljena, nego da moja dela iščeznu u prašini istorije kao da nikada nisu značila ništa. Moja najveća nada je da moja dobra dela imaju eho mnogo posle moje smrti i da budu inspiracija drugim dobročiniteljima“, govorila je velika srpska dobrotvorka Marija Trandafil.

U Kulturnoj stanici Eđšeg, 26. novembra biće upriličen koncert u njenu čast, na kojem će se publici predstaviti uspešni mladi umetnici, pijanista iz Italije Matias Antonio Glavinić, solo pevač Žiga Čopi iz Slovenije i Novosađanin Sergej Skeledžija.

Suptilno podsećajući na to koliko je uloga žene umetnice plemenita i važna, autorke projekta „Mariji Trandafil u čast – ARS E FEMMINA“ Jelena Simonović Kovačević i Agota Vitkai Kučera želele su da podstaknu afirmaciju mladih umetnika i kreativnim pristupom ukažu na značaj tradicije evropskog nasleđa u žanru klasične muzike.

Više informacija pronađite na sajtu.