MENI

MENI

Kviz o italijanskoj umetnosti @ Trg galerija | Leto na Trgu galerija

Vreme:
Start at 9:00 PM
29. jula 2021.
Mesto:
Galerija Matice srpske
Trg galerija 1
Novi Sad

Kviz Italija – raj za ljubitelje umetnosti održaće se u četvrtak, 29. jula od 21 sat u zajedničkom vrtu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, u okviru manifestacije Leto na Trgu galerija

Kviz master Nikola Kostić, poznatiji kao Li Men, pripremiće specijalna pitanja iz oblasti italijanske likovne umetnosti, književnosti, istorije, pozorišta i filma, kako bi publika proverila svoje znanje o bogatoj kulturi ove mediteranske zemlje. U društvu četvoročlane ekipe imaćete priliku da se igrate, uživate, saznate nešto novo, ali i da osvojite zanimljive muzejske nagrade. Ekipe od četiri člana potrebno je prijaviti na telefon 021 4899 013 do 25. jula. 

Jubilarna deseta manifestacija Leto na Trgu galerija, u organizaciji tri muzejske ustanove sa Trga galerija – Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, i ove godine ugostiće posetioce u vrtovima svojih zdanja i na samom Trgu, pružajući im kulturni i zabavni program tokom letnjih meseci. Besplatnim programima na otvorenom, sugrađanima će biti priređeni zanimljivi sadržaji iz oblasti istorije umetnosti, filma, putopisa i muzike. U ovoj jubilarnoj godini, muzejske institucije publiku će vizuelno podsetiti na neke od najupečatljivijih programa realoizovanih tokom desetogodišnjeg postojanja i rada. 

Sva dešavanja održaće se četvrtkom u 21 sat, od 24. juna do 26. avgusta. Kompletan program pogledajte ovde