MENI

MENI

Limenka teatar fest @ Kulturne stanice | Kaleidoskop kulture

Vreme:
Start at 7:30 PM
17. septembra 2021. - 19. septembra 2021.
Mesto:
Kulturne stanice
Više lokacija
Novi Sad

Limenka teatar fest održaće se u Kulturnim stanicama Liman, Mlin, Eđšeg i Rumenka u okviru Kaleidoskopa kulture od 17. do 19. septembra.

Festival će u KS Liman biti započet stendap komedijom Mariane Aranđelović Veče sa njom u 19.30 sati.

Narednog dana, u subotu, slede predstave u izvedbi dečjeg pozorišta Čarapa: Pipi duga čarapa u 10 sati u KS Mlin,Kako su drvo i cvet spasili svet u 17.30 sati u KS Rumenka.

Plesna predstava Aladin, u izvedbi pozorišta Una Saga Sebika, zatvara Limenku u nedelju 19. septembra u 16 sati u Eđšegu.

Ulaznica za svaku predstavu je 1 ALU COIN, društveno odgovorna valuta koju dobijate donošenjem po pet praznih limenki po osobi, uključujući i decu.

Donošenjem većeg broja limenki dobijate više alu coina i mogućnost da njima kupujete notese (2 alu coina, odnosno 10 limenki), torbe (3 alu coina) i knjige (3 – 7 alu coina).

Limenka teatar fest je nastao iz manifestacije „Limenkica – ulaznica”. Već 12 godina, kao jedinstvena manifestacija u svetu, na neobičan način spaja edukaciju dece i mladih o zaštiti životne sredine i reciklaži i pozorišnu umetnost. U ovoj manifestaciji do sada je učestvovalo preko 70.000 dece i roditelja i prikupljeno je više od pola miliona limenki za piće. Ove godine se održava pod pokroviteljstvom Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Kao deo Nedelje književnosti, ovaj festival je organizovan u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.