Podgrađe Booktown: Filip Grujić – „Novi glasovi“ @ Podgrađe Petrovaradinske tvrđave | Kaleidoskop Kulture

0
Vreme:
Start at 7:00 PM
19. septembra 2021.
Mesto:
Gradić
Beogradska
Petrovaradin

Književno veče Novi glasovi Filipa Grujića biće održano 19. septembra u 19 sati u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, na dvodnevnom festivalu Podgrađe Booktown, a kao deo Nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture.

U organizaciji Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture, Podgrađe Petrovaradinske tvrđave se pretvara u Gradić književnosti.

Filip Grujić je rođen 1995. godine i do sada je napisao dva romana.

Prema njegovom prvom romanu Bludni dani kuratog Džonija iz 2017. godine je 2021. godine rađena predstava u Ujvideki Szinhazu, u režiji Jovane Tomić.

Njegov drugi roman Podstanar iz 2020. godine ušao je u uži izbor za NIN-ovu nagradu i EU Prize for Literature.

Grujić je autor nekoliko drama, a za dramu Ne pre 4:30 niti posle 5:00 dobio je Sterijinu nagradu i nagradu Slobodan Selenić. Takođe, dobitnih je Mihizove nagrade za dramsko stvaralaštvo 2020. godine.

Ceo program Nedelje književnosti pronađite ovde.

Kao deo Nedelje književnosti, ovo književno veče je organizovano u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.