MENI

MENI

Podgrađe Booktown @ Podgrađe Petrovaradinske tvrđave | Kaleidoskop kulture

Vreme:
Start at 5:00 PM
18. septembra 2021. - 19. septembra 2021.
Mesto:
Gradić
Beogradska
Petrovaradin

Dvodnevni književni festival Podgrađe Booktown biće održan u okviru Nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave 18. i 19. septembra.

Dvodnevni festival književnosti okuplja književnike, kritičare, izdavače, bibliotekare i čitaoce, kao i stvaraoce drugih vrsta sadržaja inspirisanih ili povezanih sa književnošću.

Gradić će postati vikend grad knjige podeljen po zonama, u kojima će biti pozornice na kojima publika može slušati uticajne muzičare, dobitnike književnih nagrada, čitanje poezije i proze. Takođe, će se održati diskusije, dečiji programi i programi za mlade, ali i projekcije filmova. Posetioci će moći da se snabdeju knjigama, razmenjuju ih, da se snabdeju suvenirima i pločama.

Prvog dana, 18. septembra, biće održano književno veče Svetislava Basare i Noć književnosti na čak osam lokacija. Dan kasnije, 19. septembra, uživajte u Večeri glomazne poezije Ramba Amadeusa, promociji knjige Jovane Rebe i Jefimije Medić Pričkice, predstavi Udarna vest, nastupu Kralja Čačka, tribini Fabuloze i Novim glasovima Filipa Grujića.

Ceo program Nedelje književnosti pronađite ovde.

Ulaz na događaje u organizaciji Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture je slobodan.

Kao deo Nedelje književnosti, ovaj festival je organizovan u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.