MENI

MENI

Podgrađe Booktown: Razmena knjiga pod vedrim nebom @ Podgrađe Petrovaradinske tvrđave | Kaleidoskop Kulture

Vreme:
Start at 5:00 PM
18. septembra 2021. - 19. septembra 2021.
Mesto:
Gradić
Beogradska
Petrovaradin

Razmena knjiga pod vedrim nebom biće u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave na festivalu Podgrađe Booktown 18. i 19. septembra od 17 do 19 časova. Ovaj događaj je deo Nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture.

Novosadska razmena knjiga organizuje se na svaka tri meseca, odnosno jednom po godišnjem dobu, uklapajući tematiku sa svakim od njih.

Osnovna ideja je da knjige koje više nisu potrebne pređu iz jednih ruku u druge, a one koje ne pronađu novog čitaoca se vraćaju u hraniteljsku biblioteku, koja ima 30 hiljada knjiga, do narednog događaja, ili bivaju donirane različitim humanitarnim inicijativama.

Prerazmišljoni su valuta za razmenu knjiga. Ovi kuponi se dobijaju kada neko donese knjigu, nakon čega se ona procenjuje, na osnovu čega se dodeljuje određeni broj prerazmišljona. Pomoću njih se mogu „kupiti” druge knjige na razmeni.

Proglašena za događaj koji je obeležio 2019. godinu po izboru Kulturne stanice Eđšeg, Novosadska razmena knjiga je višegodišnji projekat Centra za kulturu i nove medije 16. jul, , neformalne grupe koju čine brojni volonteri, a koordinišu Helena Mak, Ana Bogojev, Frančeska Fajhner, Dunja Vukčević, Lazar Čovs, Stanislava Radosavljević i Miljana Kocić.

Ceo program Nedelje književnosti pronađite ovde.

Ulaz na događaje u organizaciji Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture je slobodan.

Kao deo Nedelje književnosti, ova razmena knjiga je organizovana u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.