MENI

MENI

Predavanje „Vizuelna kultura i ideologija” @ Poklon zbirka Rajka Mamuzića | Leto na Trgu galerija

Vreme:
Start at 9:00 PM
12. avgusta 2021.

Predavanje dr Vladimira Dimovskog Vizuelna kultura i ideologija održaće se 12. avgusta od 21. sat u Poklon zbirci Rajka Mamuzića, u okviru manifestacije Leto na Trgu galerija

Multidisciplinarni pristup temi vizuelne kulture prisutne u svakodnevnom životu, kao i različitim ideologijama koje dominiraju u savremenom, ali i u društvima tokom istorije, ukazaće publici na postojanje veza između ova dva pojma putem zanimljivih primera iz istorije umetnosti. Dr Vladimir Dimovski će u svom predavanju pokazati na koji način svaki vizuelni proizvod reflektuje uređenje društva u kojem je nastao, što je moguće uočiti još u vremenu prvih civilizacija. Posetioce će ovakav pristup kulturnoj produkciji podstaći na razmišljanje i kritičku percepciju slika koje ih okružuju. 

Jubilarna deseta manifestacija Leto na Trgu galerija, u organizaciji tri muzejske ustanove sa Trga galerija – Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, i ove godine ugostiće posetioce u vrtovima svojih zdanja i na samom Trgu, pružajući im kulturni i zabavni program tokom letnjih meseci. Besplatnim programima na otvorenom, sugrađanima će biti priređeni zanimljivi sadržaji iz oblasti istorije umetnosti, filma, putopisa i muzike. U ovoj jubilarnoj godini, muzejske institucije publiku će vizuelno podsetiti na neke od najupečatljivijih programa realoizovanih tokom desetogodišnjeg postojanja i rada. 

Sva dešavanja održaće se četvrtkom u 21 sat, od 24. juna do 26. avgusta. Kompletan program pogledajte ovde