MENI

MENI

Projekat SMIC: Tema – Pomeraj u kôdu @ Trg galerija | Kaleidoskop kulture

Vreme:
Start at 12:00 AM
23. septembra 2021. - 25. septembra 2021.
Mesto:
Park na Trgu galerija
Trg galerija
Novi Sad

SMIC: Tema – Pomeraj u kôdu je projekat koji će biti dostupan na Trgu galerija od 23. do 25. septembra u Nedelji vizuelne umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Kao projkat koji kritički sagledava ulogu tehnologije u podsticanju današnje umetnosti SMIC je koncipiran kroz program novih umetničkih praksi Udruženja SULUV, uz podršku DDOR osiguranja i Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.. Podržavajući umetničke izraze koji zastupaju interdisciplinarni pristup, SMIC otvara polјe za medijske instalacije i prostorna rešenja koji na cilјan način prenose kompleksne sadržaje i omogućavaju da se informacije dožive.

Istovremeno, podstiče se i kritičko sagledavanje pokretačke uloge tehnologije u nastajanju novih umetničkih formi. U fokusu projekta je pokretna forma, odnosno umetničko delo (objekat, audio-video instalacija…) u formatu koji je u prostorno-vremenskom smislu i opsegu izdefinisan.

Ulaz je slobodan.

Kao deo Nedelje vizuelne umetnosti, SMIC je organizovan u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.