MENI

MENI

Podgrađe Booktown: Promocija knjige „Pričkice” @ Podgrađe Petrovaradinske tvrđave | Kaleidoskop Kulture

Vreme:
Start at 5:00 PM
19. septembra 2021.
Mesto:
Gradić
Beogradska
Petrovaradin

Tokom Nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture promocija knjige Pričkice biće u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave 19. septembra u 17 sati u okviru festivala Podgrađe Booktown.

Autentični događaji zamotani u fikciju. elementi naizgled običnih sudbina, ali sa mračnim odrazom. To su Pričkice Jovane Rebe i Jefimije Medić.

Jovana Reba je doktorka književnih nauka, autorka knjiga „Ženski Istok i Zapad“ i „Misticizam Jele Spiridonović Savić“, te članaka o srpskim književnicama iz prve polovine 20. veka (s aspekta ginokritičke i imagološke teorije). Postala je poznata kao spisateljica za decu, po knjigama o dinastiji Nemanjića, o srpskim vladarkama, Mihajlu Pupinu, Vuku i Dositeju. Profesorka je književnosti u Karlovačkoj gimnaziji.

Jefimija Medić je arhitektkinja. Jedno vreme je živela i radila u Dubaiju kao stjuardesa, proputovala gotovo ceo svet a potom izdala knjigu putopisa o svojim iskustvima: „Let-Opisi (iliti zašto je zgodno biti stjuardesa pre nego što postaneš velika). Objavljena je i na engleskom jeziku pod naslovom “Flight Attended“. Dobila je prvu nagradu na međunarodnom književnom konkursu „Vranac – Najbolja kratka priča 2013“ za „Priču o dva tragroma“, koja se nalazi u zbirci „Pričkice”.

Ceo program Nedelje književnosti pronađite ovde.

Ulaz na događaje u organizaciji Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture je slobodan.

Kao deo Nedelje književnosti, ovo književno veče je organizovano u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.