MENI

MENI

Putopisna priča Blaža Popovića @ Trg galerija | Leto na Trgu galerija

Vreme:
Start at 9:00 PM
05. avgusta 2021.
Mesto:
Galerija Matice srpske
Trg galerija 1
Novi Sad

Predavanje Skrivene tajne holandskih i belgijskih muzeja održaće se u četvrtak, 5. avgusta od 21 sat u zajedničkom vrtu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, u okviru manifestacije Leto na Trgu galerija

Autor televizijskog serijala Bez aranžmana, novinar i publicista Blažo Popović, povešće nas na sentimentalno putovanje kroz istoriju, predstavljajući zanimljivosti iz života istaknutih imena holandskog i flamanskog slikarstva. Imaćete priliku da čujete pripovest o neobičnom Vinsentu van Gogu, misterijama Vrta uživanja Hijeronimusa Boša, epskoj sudbini najčešće kradenog dela na svetu Van Ajkovog Gentskog oltara, kao i druge tajanstvene priče iz sveta umetnosti ovog dela Evrope.

Jubilarna deseta manifestacija Leto na Trgu galerija, u organizaciji tri muzejske ustanove sa Trga galerija – Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, i ove godine ugostiće posetioce u vrtovima svojih zdanja i na samom Trgu, pružajući im kulturni i zabavni program tokom letnjih meseci. Besplatnim programima na otvorenom, sugrađanima će biti priređeni zanimljivi sadržaji iz oblasti istorije umetnosti, filma, putopisa i muzike. U ovoj jubilarnoj godini, muzejske institucije publiku će vizuelno podsetiti na neke od najupečatljivijih programa realoizovanih tokom desetogodišnjeg postojanja i rada. 

Sva dešavanja održaće se četvrtkom u 21 sat, od 24. juna do 26. avgusta. Kompletan program pogledajte ovde