Radionica „Hleb od kiselog testa” @ Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu

0
Vreme:
Start at 10:00 AM
16. oktobra 2021.
Mesto:
Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu
Bulevar cara Lazara 1
Novi Sad

Radionica Hleb od kiselog testa održaće se u Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu 16. oktobra od 10 do 16 sati.

U saradnji sa administratorkom Fejsbuk grupe Hleb kao nekad i urednicom bloga Veganjamcije Danijelom Birtom Čkonjević, ova radionica se organizuje na Svetski dan hrane, u Mesecu pravilne ishrane, u okviru projekta ReTRA.

Na radionici ćete naučiti kako da pripremite i održavate starter kulturu, kako različite žitarice i brašna utiču na način pripreme startera i hleba, kako sve tsto može da se oblikuje i fermentiše, peći će se hleb, i još mnogo toga.

Sa radionice učesnici će otići sa poklon starterom, i oblikovanim hlebom, spremnim za pečenje.

Ručak je obezbeđen, a ulaz je slobodan uz prijavu na ovom linku.

Projekat ReTRA posvećen je izučavanju fenomena koji se odvijaju tokom tradicionalnih procesa proizvodnje hleba.