MENI

MENI

Solisti, Hor i Simfonijski orkestar RTS-a @ Novosadska sinagoga | NOMUS

Vreme:
Start at 8:00 PM
28. oktobra 2021.
Mesto:
Novosadska sinagoga
Jevrejska 11
Novi Sad

41. NOMUS zatvaraju Solisti, Hor i Simfonijski orkestar RTS-a nastupom u Novosadskoj sinagogi u četvrtak, 28. oktobra u 20 časova.

Velika godišnjica, 230 godina od smrti Volfganga Amadeusa Mocarta, biće obeležena na poslednjem danu festivala, izvođenjem poslednjeg dela na kojem je muzički genije radio pre nego što je preminuo. Kompozitor je na partituri Rekvijema kao datum završetka upisao 1792. godinu. Umro je 5. decembra 1791.

Dirigent je Bojan Suđić.

Cene ulaznice je 1000 dinara, dok do 21. oktobra učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti imaju popust od 50 posto uz đačku knjižicu ili indeks.

Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada, Katolička porta 2/III, radnim danima od 8 do 14 časova, ili se mogu uzeti preko njihovog sajta, kao i na dan koncerta od 18 sati do početka programa u holu Sinagoge.

Celokupan program festivala pronađite ovde.

Organizator NOMUS festivala, odnosno Novosadskih muzičkih svečanosti je Muzička omladina Novog Sada. Od nastanka 1975. godine, ovaj festival je izrastao u nаjznаčаjniji međunаrodni festival umetničke muzike u zemlji.