Višeslojnost @ Kreativni distrikt | Kaleidoskop kulture

0
Vreme:
Start at 12:00 AM
06. septembra 2021. - 09. septembra 2021.
Mesto:
Kreativni distrikt na Velikom Limanu
Bulevar despota Stefana 5
Novi Sad

Izložba Višeslojnost biće dostupna posetiocima Kaleidoskopa kulture do 6. do 9. septembra u okviru Nedelje arhitekture u Kulturnoj stanici Liman. Ova izložba je deo programa Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Na izložbi Višeslojnost će biti predstavljeno više od 100 arhitektkinja koje su pored uspeha u ovoj oblasti došle do uspeha i u modnoj industriji, dizajnu, enterijeru, izdavaštvu, muzici, programiranju, medijima, i dr.

Kako su veštine arhitektinja višeslojne, tako je i sama arhitektura, kao i novoi na kojima uspešna arhitektonska dela komuniciraju – od funkcionalnog, preko konstruktivnog, do estetskog. Razmatranje različitih slojeva programa i oblikovanja objekata i javnih prostora integralni je deo procesa projektovanja. Međutim, i sama struka ima više slojeva, jer nju čine različite osobe, a žene prednjače u reprezentaciji drugačije slike ove struke. 

Izložba će biti podeljena na glavni program, posvećen ostvarenjima u arhitekturi, dizajnu enterijera, urbanizmu, zaštiti i komunikacijama, i tematski program koji ilustruje višeslojnost delovanja žena arhitekata u drugim kreativnim disciplinama (grafički dizajn, ilustracija, dizajn tekstila, industrijski dizajn, modni dizajn, kostim,scenografija,šminka,gastronomija, IT, menadžment u kulturi, i mnoge druge).

U sklopu ove izložbe posetioci će biti u prilici da posete i tribine na teme: Arhitektura scene i Arhitektura i izložbe.

Ulaz je slobodan.

Kao deo Nedelje arhitekture, ova izložba je organizovana u okviru Kaleidoskopa kulture, od 2. septembra do 8. oktobra, koji oslikava kulturu zajedništva kroz niz kulturnih dešavanja. Birajući događaje predstavljene kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku umetnost, posetioci će moći da stvore svoj kaleidoskop kulture. Ostatak programa pronađite na linku.