MENI

MENI

Vojvođanski simfonijski orkestar @ Sinagoga

Vreme:
Start at 7:00 PM
16. aprila 2021.
Mesto:
Novosadska sinagoga
Jevrejska 11
Novi Sad

Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja koncertnu sezonu nastupom u Sinagogi u petak, 9. aprila u 19 sati.

Na koncertu će nastupiti 12 duvača i jedan kontrabas, koji će izvesti čuvenu Serenadu u B-duru, K. 361, poznata pod nazivom Gran partita Volfganga Amadeusa Mocarta. Veličinom opsega, funkcijom i intenzitetom izraza, ovo delo zauzima jedinstveno mesto u Mocartovom opusu, istajući tako i jedno od najomiljenijih kompozitorovih ostvarenja, ali i jedno od najvećih remek dela za duvačke instrumente. Biće to početak obeležavanja 230 godina od smrti ovog muzičkog genija, čija muzika će biti na repertoaru Vojvođanskog simfonijskog orkestra i u nastavku koncertne sezone.

Umetnički rukovodilac projekta biće naš renomirani klarinetista Aleksandar Tasić, koji beleži brojne nastupe širom Evrope i Rusije, u svim značajnijim koncertnim salama sveta, pod palicom slavnih dirigenata kao što su Džejms Livajn, Zubin Mehta, Valerij Gergijev i drugi.

Sviraju Sanja Romić i Veronika Marić (oboe), Aleksandar Tasić, Katarina Marjanov, Saša Milosavljević, Vasa Vučković (klarineti), Nemanja Mihailović i Dušan Petrović (fagoti), Nikola Ćirić, Nenad Vasić, Nikola Kovačević, Milan Stojanović (horne), Ivica Marušević (kontrabas). 

Broj mesta je ograničen. Ulaznice po ceni od 1.000 dinara mogu se rezervisati i kupiti isključivo onlajn putem ovog linka. Studenti, đaci i penzioneri imaju popust od 50 odsto, i karte mogu kupiti lično, od ponedeljka, 5. aprila u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2) od 9 do 13 sati.